8 lihtsat nõuannet ohutuks lohesurfiks ehk õpi kuidas õnnetusi ära hoida

Me ei tohi kunagi ära unustada ohutust rannas ja vees. Me peame aru saama, et teised rannalised ei saa aru lohe dünaamikast, seega me ei saa neil paluda meist eemale hoida kui me mõnda trikki teeme: neil ei ole õrna aimugi kuhu me ise või meie lohe võib sattuda. Kui sa sellele mõtled, siis hea lohe sessiooni õnnetusega ära rikkumine ei ole seda väärt, kui seda võib kergesti vältida rakendades lihtsalt mõningaid peamisi reegleid, et kaitsta teisi ja iseennast.

Siin on minu NõUANDED aga võid lisada ka oma ideesid ja kommentaare:

1. Tea iseenda lohesurfi võimekust ja püsi nendes piirides, ära riskeeri millegagi kui sa ei tunne ennast kindlalt.

2. Kui sa oled spordialal uus, siis võta koolitus kvalifitseeritud instruktorilt (eeldatavasti IKO) ja hakka üksinda harjutama ainult siis kui nad ütlevad, et sa oled iseseisev lohesurfar. See võib tunduda ilmselgena aga ma kohtun siiani paljude inimestega kes püüavad lohesurfiga tegeleda ilma korraliku koolituseta, eriti ilma enesepäästmise tehnikaid tundmata. Neid tehnikaid peab teadma ja paljud instruktorid väldivad neid tihti või unustavad neid õpetada.

3. Väldi igasuguseid võimalikke ohtlikke manöövreid või trikke rannas (isegi lihtsaid nagu näiteks lihtsalt lohe jõu proovimine ja kiiresti servast serva liigutamine, väikeste hüpete tegemine jne). Siin me võtame suurima riski tänu lähedal olevatele takistustele ja teistele rannasolijatele. Lase seega oma lohe õhku ja mine otse vette, mis on kõige ohutum koht.

4. Enne vette hüppamist peatu hetkeks ja hinda kohta: kaalutle riske ja kohalikke reegleid. Alati usalda kohalikke lohesurfareid kes on tavaliselt väga sõbralikud ja õnnelikud andes sulle parimat nõu. Ära muretse küsimise pärast. Kohalikud on tavaliselt arvamusel, et mõni uustulnuk eirab peamisi surfikoha reegleid ja võib põhjustada õnnetuse ja juhtub kõige hullem: keelatakse selles kohas surfamine ära. Näidates, et sa oled valmis aru saama kohalikest reeglitest paneb see neid samuti sind aktsepteerima ja sa saad omale uued kohalikud lohesurfi sõbrad.

5. Õpi valima vajalikku varustust vastavalt tuulele ja surfikoha olukorrale.

6. Õpi selgeks sõidueesõiguse reeglid vees: see aitab sind surfates rahvarikkas kohas. On väga oluline teada seda kuidas käituda teiste lohetajate, paatide, kaatrite ja suuremate aluste suhtes.

7. Õpi arvestama turvalise vahemaaga teistest surfaritest, takistustest, rannast, paatidest või iga objekti või inimesega kes on su lähedal kui sa proovid mingeid manöövreid või trikke. Turvaline vahemaa on 2x sinu liinide pikkus allatuult (umbes 50 meetrit) või 1x liinide pikkus ülestuult.

8. Väldi iga hinna eest kokkupõrget! Järgi sõidueesõiguse reegleid aga mitte nii, et juhtuks kokkupõrge! Isegi kui sinul on sõidueesõigus pead sa tegutsema ettevaatlikult ja valmistudes vältima õnnetust. Mõned meremehed, purilaudurid ja teised lohesurfarid ei pruugi reegleid teada ja sa pead ise olukorda muutma. Kui sa lõpetad haiglas siis sa ilmselt ei hooli sellest kellel oli sõidueesõigus.