GPS ja lohesurf

GPSi on huvitav kasutada logimaks oma surfiseansse, eriti pikki allatuult sõite.

Lohesurfi jaoks vajalikud omadused:

- Väikese mõõduga GPS on parim
- Randme peale kinnitatud GPS pakub parimat ligipääsu
- Võimalik seanss alla laadida
- Kui veekindluse standard on IPX8 (täielikult suletud, ilma tihendideta), siis võib kasutada ilma veekindla korpuseta
- Suur ekraan teeb vees lugemise lihtsamaks
- Marsruudi navigatsioon (saadaval ainult kallimates seadmetes)

Esimese generatsiooni GPS seadmed

Garmin Foretrex 101-l oli vaja jadapordi ühendust, mis tänapäevastel arvutitel ei ole enam levinud.

Garmin Edge 705 jalgratta kompuuter on üsna väike ja sellel on USB port.

Kui sa võtad asja tõsiselt ja tahad proovida kiirusrekordit, siis GPS-kitesurfing.com soovitab kas Navi GT31 või Navi GT11. Sa võid laadida oma seansside logid sellele kodulehele ja võrrelda teistega oma tulemusi.

Teise generatsiooni GPS seadmed

Garmin 310XT ja 910 XT on täielikult veekindlad (IPX8). 910XT on ka veel mõningad lisaomadused, mida tõenäoliselt lohesurfi jaoks vaja ei lähe.

Pidage meeles, et te ei saa sisestada ega leida nende üksustega marsruuti aga te saate salvestada teekonnapunkti. Teekonna logisid saab alla laadida läbi ANT traadita ühenduse - otsest USB ühendust ei ole. Laadimine käib läbi kaasasoleva USB liidesega koos klambriga mis ühendab kaks välist seadet.

Kolmanda generatsiooni GPS seadmed

Viimased GPS-seadmed sisaldavad omadusi nagu võimalus luua teekondi ühendades teekonnapunkte ja seejärel navigeerida mööda teekonda. See on stardomadus GPS seadmetel mis on kasutuses matkamisel. Selline on nt. Garmin Quatix.

Muud omadused:

- Purjetamise võistluste spetsiifiline lehekülg
- Baromeeter ja altimeeter
- USB laadimise alus
- Arvutist teekondade ja teekonnapunktide allalaadimine

Kuigi need seadmed näevad välja nagu tavalised kellad, tasub meeles pidada, et kui GPS on sisse lülitatud tuleb seda tihti laadida tänu suurele patarei koormusele. Kui sa ei võistle või sul ei ole vaja mööda teekonda navigeerida, siis selline kell võib sinu jaoks ideaalne olla.

NB: GPS seadmed, mida kirjeldatakse kui veekindlaid, võivad siiski lasta natuke vett sisse ja hävida. Parim lahendus on panna oma GPS-seade veekindlasse ümbrisesse, mille siis saab panna veekindla vesti esitaskusse või veekindlasse kotti käe peal või trapetsi varuosa kotti.