Lohesurfi koolitus: millised tingimused teevad õppimise lihtsamaks

Lohesurfi õppimine on paljude jaoks põnev väljakutse. Samal ajal teiste jaoks võib see olla väga masendav või isegi hirmuäratav. Kui tingimused on ideaalsed, siis keskmine inimene teeb oma esimese triibud lohelaual peale 5-6 tundi juhendamist. Tuule stabiilsus, lainete hulk, õhu ja vee temperatuur, piisav ruum ja vee sügavus mängivad kõik rolli selles kui raske on inimese jaoks lohesurfi äraõppimine. Valides koha optimaalsete tingimustega võid sa saada laua peale ja sõitma palju kiiremini ja turvalisemalt.

Tuule ühtlus on üks suuremaid tegureid selles kui hästi lohe lendab. Puhangulised tuuled on tihti loodud ülestuult olevate takistuste nagu puude ja ehitiste poolt. Sellised tuuled võivad panna lohed kummaliselt käituma ja võivad tihti surfari jaoks ka luua ülitugevaid ja ootamatuid puhanguid. Mida kaugemal allatuult ja eemal sellistest takistustest, seda ühtlasem on tuul. Samuti võib tuule vaibumine või ajutised kergemad tuulepuhangud põhjustada lohe taevast alla kukkumise.

Sile vesi teeb õppimise protsessi lihtsamaks. Kui lisada võrrandile lained, on raskem hoida kehaasendit, et saada laud omale jalga. Samuti võib silma sattuda pritsiv vesi, mis ei aita kuidagi õppimisele kaasa. Ja kolmandaks, teha oma esimesed sõidud lainetes muudab laual tasakaalu leidmise keeruliseks. Kui võimalik, siis tee see omale lihtsamaks ja leia omale lohesurfi õppimiseks kena sileda veega koht.

Külmade õhu ja veetemperatuuride vastu aitavad kalipsod, kapuutsid, kindad ja saapad aga need asjad on kohmakad ja piiravad liikumist. Kena soe koht kus õppida lubab sul mugavalt pikemaks ajaks välja jääda ja paremini keskenduda.

Suured pärani avatud rannad ja veekogud kus kedagi ei ole ümber loovad murevabad trennid. Lohesurf ei lähe hästi pealtvaatajatega kokku kuna inimesed hakkavad tihti huvi tundma selle vastu mida sa teed ja tahavad seista sinu lähedal et pealt vaadata. 25-meetriste suure pinge all olevate liinide ja lohedega mis kokku kukuvad ja taevast alla langevad on kõigi jaoks turvalisem kui olla teistest eemal. Surfata veekogus kus on ujujad, veesuusatajad ja paadid on ohtlik ja mitte soovitav. Ükskõik kas maal või vees, mida vähem on takistusi ja inimesi, seda parem.

Lõpuks muudab suur vaba ala kus on madal vesi kõik lihtsamaks. Kui sa hakkad juba natuke asja selgemaks saama siis võid teeselda nagu vesi oleks madal ja mitte kasutada põhja, nii et sa oled valmis liikuma sügavamasse vette.

Valides lohesurfi õppimiseks võimalikult kasutajasõbraliku koha võid sa õppimise aega vähendada poole võrra või isegi rohkem. Kas on võimalik õppida mitte ideaalsetest tingimustes? Aga loomulikult. Sa võid ennast proovile panna rasketes tingimustes kui sa seda soovid, lihtsalt veendu, et see oleks ohutu. Kui õppimine on väga raske siis ära pettu vaid osta lennupilet. Lohesurf peab olema lõbus.

Kui sa oled huvitatud lohesurfiga tegelema hakkamisest, siis võta vähemalt paar professionaalset koolitust, et saada põhitõed endale selgeks.