Lohesurf Sharm El Sheikis, Egiptuses

Lohesurfil Sharm El Sheikis on paljugi pakkuda! Sharm El Sheik - Naama Bay, mis asub Siinai poolsaare tipus on tuntud kui "Egiptuse Las Vegas". Säravad tuled ja askeldamine tänavatel annavad sellele kohale atmosfääri. Sharm-Naama piirkond on täis eksootilisi restorane ja kalleid hotelle kellele kuuluvad rannad selles kaitstud lahes. Hämmastavad korallid ja vrakisukeldumised on aga need, mis on tõmmanud inimesi sellesse Punase mere linna juba aastaid.

Sharmist kirde suunas on 2 lähedalasuvat lohesurfi piirkonda.

Peamine piirkond on Nabq, mis on umbes 20-25 minuti kaugusel Sharmist ja see on hotellide suhtes soodsam koht.

Nabq on lai laguuni ala, mis on loodud koralli rahu poolt ja ulatub 500 meetrit välja. See on ideaalne, sest see sobib nii algajatele õppimiseks kui ka edasijõudnud sõitjatele hullude trikkide tegemiseks, sest enese päästmine on vajadusel lihtne. Tuul on rist või rist-külgtuul olenevalt sellest kus sa laguunis asud.

Selle laguuni põhjapoolse osa rahu välimises küljes on rand kuhu tulevad väiksed lained kui tuul puhub üle 10 m/s. Sinna minemiseks tuleb sõita ülestuult aga asi on seda väärt.

Rigamiseks on ruumi vähe välja arvatud juhul kui sa peatud hotellis laguuni kõrval. Parim ligipääs randa on tee lõpus avalikus Zouara rannas.

Teine lohesurfi koht on Montaza laht. See on umbes 15 minutine reis samas suunas enne Nabq-i. See on ka ainuke rand mille kasutamise eest ei pea maksma, või läbi hotelli barjääride murdma. See on Nabq-ga sarnane kuigi rannas ei ole rahvast ja sul peaks olema palju ruumi ilma ümbritsevate hotellideta - millest ei ole palju kasu kui sa vajad abi.

Et jõuda Montaza Bay'sse reisi Sharm El Sheikist välja mööda Peace Road'i - keera ära Baroni ja Jazz Belvedere hotelli poole. Möödudes Jazz Beldevederest mis jäävad paremale keera järgmisest teest paremale mööda Gardenia randa. Tee lõpus keera paremale T ristmikult randa.

Sharm El Sheiki lohesurfi piirkonnas saab surfata hommikuste termotuulte ajal ja need on parimad oktoobrist maini. Tuul on üsna hea ka aprillist septembrini aga see on vähem järjepidev.

Mõnikord puhub tuul terve päeva - vahel puhub see isegi 12 m/s ja rohkemgi. Tundub, et mida tugevamini ta puhub seda pikemaks ajaks ta jääb. Üldiselt puhub tuul päikesetõusust kuni varajase pärastlõunani. Seejärel võid minna sukelduma, snorkeldama või lihtsalt chillida rannas. Üldiselt võib seal üllatuda milline ühtlane 12 m/s + tuul seal puhub.

Taksod viivad sind meelsasti koos varustusega või rendi auto - valikuvõimalusi on. Väike auto maksab umbes 40 eur/päevas.

Enamjaolt puhub kirdetuul (külg-meretuul)