Lohesurfi jaoks õige kalipso valimine

Asjad mida õiget kalipsot valides silmas pidada:

1. Kus sa sõidad? Millised on sinu hooaja kõrgeimad ja madalaimad vee- ja õhutemperatuurid? Kui pikalt sa hooaja jooksul sõidad? Kui suurt temperatuuri muutust sa läbi sõiduhooaja koged?

2. Oled sa kuuma- jaheda- või külmavereline? Mõni kannab veel saapaid ja kapuutsi ja kindaid kui paljud teised sõidavadlt ainult kalipsoga. Kui oluline on soojus sinu jaoks?

3. Mis on sinu eelarve? See on alati raske küsimus. Kõik tahavad raisata kogu oma raha lohele, lauale ja trapetsile. Pea meeles, et kalipso on vastu sinu keha ja see on seega tohutult oluline kui kaua sa saad mugavalt sõita. 5/3 pimeõmblustega ja liimitud kalipso hind on umbes 100-300 eurot.

4. Suurus - okei, see on iseenesest mõistetav. See on absoluutselt kriitilise tähtsusega sinu mugavuse jaoks. Kui sa ostad omale ülikonna, siis see peab olema su keha järgi aga mitte liiga kitsas. Kas sa saad oma varbaid puudutada? Kas käed ja jalad on piisavalt pikad või liiga pikad? Sa ei taha, et sul oleks kobaras neopreeni ümber käte ja jalgade. Samas on hea jätta natuke lisaruumi ühe kihi polüpropüleeni jaoks kui ilmad väga külmaks lähevad. Kui sa ostad kalipso internetist ja kui see ei sobi sulle täpselt, siis ära kasuta seda. Helista jaemüüjale ja vaheta see ringi õige suuruse vastu.

5. Saapad, kapuutsid ja kindad - Kui sa tahad sõita külma ilmaga on sul vaja kõiki kolme. Saapad on alustuseks kõige olulisemad. Planeeri kulutamiseks 100-150 eurot, et saada kõik kolm osa varustusest kätte. Sinu jäsemed on tänu külmale alati sinu sessiooni kõige nõrgem link.

Kalipso hindade kujunemine

Järgnevaks on ära toodud hinnad kui palju kalipsot teatava summa eest on võimalik on saada. See informatsioon käib külmemate kliimade kohta. Paljud võrrandid kasutavad vee ja õhu kogutemperatuuri, et anda juhiseid selle kohta millal sõita tohib. Kui lisada siia veel tugev tuul ja pilved kukub mugavustase veelgi. Loomulikult on mõned tüübid tugevamad kui teised ja need on lihtsalt juhised; sinu enda kogemus võib sellest erineda.

Lühike kalipso või särk

Hoiab keskosa soojana ja lubab pikemaid seansse mugavalt sõita. Võib kanda külmematel päevadel ka kalipso all. Lühikesed kalipsod hoiavad sind soojemana aga piiravad alakeha liikumist.

3/2 suve kalipso

Üldjuhul need kalipsod ei ole liimitud ega pimeõmblustega ning lubavad veel läbi kalipso joosta iga kord kui sa vette lähed.

5/3 tavaline kalipso

See on täispikk kalipso, mis on liimitud ja pimeõmblustega. See hoiab eemale umbes 90% kogu veest. Kui sa sõidad külmas kliimas, siis seda tüüpi kalipso on kohustuslik.

5/3 soojustatud kalipso

See on võrreldav tavalise 5/3 kalipsoga aga mõningate lisaomadustega, mis hoiavad sind soojemana. Soojustatud osad ja parem sisenemise süsteem, et vähendada vee sissetungi. Need on ühed paremini müüdavad kalipsod tänud hinnale ja vastupidavusele. Need on ka ideaalsed kalipsod surfi jaoks.

5/3 tuule kalipso

Need kalipsod on mõeldud lohesurfi ja purjelauasõidu jaoks. Välimine kiht on sile pind, mis lubab veel maha voolata kohe kui sa veest välja saad. See võimaldab tuule poolt jahutatud märja kalipso jaoks väiksemat soojuse kadu. Need kalipsod on väga mugavad aga mitte väga vastupidavad. Kui sa hoolitsed oma varustuse eest hästi ja ei taha surfata, siis need kalipsod on väga hea väärtusega.

5/3 lux

Nendel kalipsodel on soojustus igal pool ja kõige parem saadaolev sisenemise süsteem. Kas sa tahad surfata hooajal nii kaua kui võimalik? Kuluta natuke rohkem raha ja sa oled varakult hooaja alguses vees ja sõidad pikalt.

Haalar

Sobilik alates 15 kuni 50 kraadini kombineeritud õhu ja veetemperatuurini koos erinevate kihtide alumiste riietega kõikideks ilmastiku tingimusteks. Need kes nendega sõidavad kiidavad neid. Sa maksad rohkem aga veedad ka rohkem aega vee peal.

Temperatuuride graafik

Varustus vee + õhu temperatuur
Shortsid Üle 60
lühike kalipso või särk Üle 50
3/2 Suvekalipso Üle 45
5/3 Tavaline Üle 35-45
5/3 Soojustatud Üle 30
Spetsiaalsed tuulekalipsod Üle 30
5/3 Deluxe / tuulekalipso Üle 20
Haalarid Üle 15

Hoiatus - Kõik inimesed on erinevad mis puutub mugavusse ja inimeste võimetesse vee peal. Üldiselt on soovitav lisada 10-15 kraadi ülevalolevatele temperatuuridele, et tunda ennast mugavalt ja soojana väga tuulistes ja pilvistes tingimustes. Palun pidage see meeles kui te valite omale kalipsot pikkadeks surfiseanssideks.