Lohesurfi õpetus - Kuidas sõita üle lohesurfi rämbi

Samm-sammuline juhend kuidas sõita üle rämbi

Kuna veelaudurid, rulasõitjad ja lumelaudurid kõik lendavad üle rämpide, siis on täiesti arusaadav, et ka lohesurfarid tahavad seda teha. Kui sa ei ole kunagi varem rämbist üle sõitnud siis on võib-olla aeg asja parandada ja see ära proovida. Lohega rämbist üle sõites on mitmeid olulisi tegureid, millest teadlik olla, nii et me oleme kirja pannud mõningad olulised turvanipid ja samm-sammulised juhised kuidas õigesti rämbist üle sõita.

Turvalisuse nipid

Mistahes ekstreemspordiala harrastades tasub olla ettevaatlik. See peaks olema esimene asi mille peale mõelda kui te rämpi näete. Kas see rämp on korralikult ankurdatud? Kas see liigub? Kus on ankrud? Mõnikord pannakse ankrud pahasse kohta nagu näiteks täpselt rämbi ette, nii et tea kus ankur on. Sulle ei meeldiks oma varustust või veel hullem iseennast ankru sisse sõita. Järgnevaks tasub välja uurida kui sügav on vesi. Kui vesi on liiga madal, siis on soovitav viia see sügavamale vette või mitte sellest üle sõita. Seejärel tasub mõelda sellele, milline on rämbi pealispind. On see libe, haarduv või märg? Paar korda rämbist mööda sõita, et olukord üle vaadata on alati vajalik. Mööda sõites sa tahad veenduda selles, et rämp oleks märg. Kui ei ole, siis sa tahad selle mööda sõites korralikult üle pritsida. Lõpuks ja kõige olulisem asi on sõita üle rämbi trapetsi konksu otsast lahti olles kaasaegse leashiga, mida on võimalik kiiresti enda küljest lahti haakida. Niimoodi ei ole suureks probleemiks lihtsalt poomist ja lohest lahti lasta, kui midagi peaks kohutavalt valesti minema. Paljudel inimestel on vale arusaam, et konksu otsast lahti olla on ohtlik või hirmutav. Tegelikult on see aga palju turvalisem ja tõhusam viis rämbist üle sõitmiseks . Ja ära unusta oma kiivrit!

Samm-sammulised tegevusjuhised

Rämbi üles seadmine: Rämbi õige asukoht on lohesurfis väga kriitilise tähtsusega. See on veel olulisem kui teistel spordialadel kuna rämbist peab üle sõitma lohe abiga. Purjetamise nurk peab olema kergelt allatuult. Rämp ei pea olema täiesti risti tuulega või seisma tagurpidi allatuult.

1. Lähenemine

Sinu lähenemine rämbile on samuti kriitilise tähtsusega. Peale seda kui sa oled otsustanud rämbist üle sõita ja sa oled arvesse võtnud kõiki ohutusnõudeid on aeg ennast vaimselt pühenduda. Kujuta endale ette milline see saab olema sõita rämbist üle ja ka ideaalselt maanduda. Rämbid võivad olla esialgu väga hirmuäratavad. Peale seda kui oled kord rämbil ja sellest üle saanud lähevad hirmujudinad üle. Lõpetuseks on väga oluline rämbist ülesõitmise kiirus. Kui sa sõidad liiga aeglaselt, siis tõenäoliselt sa rämbist üle ei jõua ja võid kukkuda. Või kui sa sõidad liiga kiiresti, siis riskid kaotada kontrolli.

2. Rämbi pealt üle sõitmine ja äratõukamine

Mida vähem aega sa rämbil veedad seda parem. Rämbist on palju lihtsam sõita üle kiiresti, mitte aeglaselt. Kõige olulisem asi rämbist ülesõitmisel on vaadata horisonti. See on vana veesuusatajate nipp, et aidata algajaid veesuusatajaid. See tundub töötavat ka lohesurfi jaoks. Järgmiseks, kohe kui sa hakkad rämbi huult mööda üle libisema, tahad sa mõelda tipust äratõukamise peale. Pea meeles, et lohe tuleb hoida ühe koha peal; see teeb sõidu stabiilsemaks ja mugavamaks.

3. Õhus olles

Kui sa oled kord juba õhku tõusnud, siis on sinuga kõik hästi. Kui sa oled õhus, siis naudi seda, haara käega laust kinni või tee mida iganes sa soovid. Õhulend aga ei kesta kaua ja sa pead hakkama oma maanduskohta vaatama. Kui sa näed seda kohta kuhu sa maandud, siis see on väga hea. Lihtsalt püüa oma laud ilusti vee peale maha panna kui vesi läheneb.

4. Maandumine

Maandumiskohta vaadates proovi mõelda ainult sellele kuidas panna oma laud maandudes õigel ajal vee peale maha ja seejärel sõida lihtsalt minema. Tee kindlaks et sa kõverdad oma põlvi ja oled valmis neelama maandumisest tulenevat põrutust.

5. Järgnevad sammud

Pärast seda kui tunne ennast rämbilt ära tõugates natuke mugavamalt on aeg hakata mõtlema trikkidele või lemmik manöövritele, mida rämbi pealt lennates proovida.