Miks lohesurfarid peavad hakkama mõtlema kui sportlased

Et olla terve ja arenev lohelaudur tuleb mõelda ja treenida nagu sportlane. Sa ei saa lihtsalt pühapäeva hommikul kui tuul puhub ilmuda välja lohega sõitma ja loota terve päeva mere peal olla ning mitte ennast vigastada. Või saada täielikult nautida oma lohesurfi puhkust. Kas me alles õpime lohega sõitma lohepuhkuse ajal või juba oskame sõita, enamus meist tahaks tuulest iga viimase kui minuti välja pigistada. Liiga tihti aga on näha rannas inimesi kes on lohepuhkusel ja kes ilme järgi tahavad rohkem sõita aga on füüsiliselt omadega läbi. Sellel põhjusel on oluline oma elustiili kaasata ka mõnda muud füüsilist trenni, et selle kaudu pikendada oma vastupidavust lohega sõites. Selle artikli eesmärk ei ole teid atleetlikeks masinateks muuta ja spordist kogu lõbu välja võtta aga pikendada oma aega vee peal ja vähendada vigastuste võimalusi.

Nagu öeldud on mitmeid põhjuseid miks sa tahad hakata treenima kui sportlane. Peamine põhjus on selles, et niimoodi sa suurendad aega mis sa veedad vee peal sõites. Enam ei pea sa minema tagasi randa taastuma olles sõitnud oma surfipuhkusel kõigest tund aega. Mõtle kui kadedad on su sõbrad, kui sa olid merel 5 pikka tundi kui tuul puhus su kohalikus rannas päev läbi. Lisaks, terve päeva rahvas üldjuhul ei sõida ja sa võid saada terve sileda vee ala või kõik lained endale. Enam ei istu sa rannas ega jälgi seda ideaalset setti pealt sest oled liiga väsinud.

Teine põhjus miks sa tahad suurendada oma vormisoleku taset on selleks, et vähendada surfamise ajal juhtuvaid vigastusi. Kui sa sunnid ennast tagant, et areneda, siis sa hüppad kõrgemale, keerad rohkem ja teed riskantsemaid liigutusi. Mida kõrgemale sa aga trikiredelil ronid, seda rohkem me oma keha pingutame. Ei ole suuremat võimalust vigastusteks kui siis kui sa hakkad tegema trikki siis kui su jalad ja käed on väsinud; sul on triki ajal vähem kontrolli ja väiksem võimalus korralikult maanduda. Kuigi lohevarustus on muutunud aastatega turvalisemaks on sul lohesurfarina siiski vaja korraliku vormisolekut, et trikke sooritada.

Kui sa vähendad oma kehakaalu, siis sa ei ole mitte ainult kiirem aga sa saad ka sõita vaiksema tuulega. Lõpeta suuremate lohede ja kõige kergemate laudade peale raha raiskamine; kaota mõned kilod ja säästa raha. Ja mõtle kogu sellele lisarahale mis jääb sinu lohesurfi puhkuse jaoks.

Seega kui sa võtad lohesurfi tõsiselt ja tahad edasi areneda, siis on soovitavad kaks asja. Hakka tegelema vastupidavusspordi ja mõningase jõutrenniga. See sport võib olla näiteks ujumine, jalgrattasõit, jooksmine, sõudmine, aeroobika või midagi muud sarnast. Jõutrenn võib olla lihtne kogu keha trenn. Ei ole tingimata vaja minna jõusaali.

Lihtne ja väga efektiivne kava on selline: kolm või neli päeva nädalas mine 20-30 minutiks sörkima. Lõpetades puhka mõned minutid ja seejärel tee mingit üldist jõutrenni. See võib olla kätekõverdused, kangitõmbed, kõhulihaste harjutused ja kükid, et jalgu tugevamaks muuta. Kõige võti on alustada kergelt ja järk-järgult aja jooksul kasvatada tempot ja jõuharjutuste arvu. Kui sa kiirustad asju tagant, siis sa võid ennast kahjustada. Võta rahulikult on asja võti.

Ja viimaseks, et olla vee peal nii kaua sa eesmärgiks sead, pead sa treenima ennast nii kaua vee peal olema. Lisa Iga nädal oma sõidusessioonidele 10 kuni 15 minutit. Aja jooksul kasvab ka sinu vastupidavus.