Top 10 parimat lohesurfi kohta üle maailma

Ideaalse lohesurfi koha leidmiseks on vaja rohkem kui head tuult. See on sellest loomulikult suur osa aga on ka muid tegureid mida silmas pidada. Näiteks kui sile, ebaühtlane või laineline on vesi, ilmastiku tingimused (peale tuule) ja koha üleüldine õhkkond. Muidugi, kui sul on oma lohe, laud ja trapets, võid sa minna surfama kohta, mis on sinu lähedal - olgu see siis järv või kohalik rand. Kui sa otsid aga sihtkohta, et saada osa sellest kasvava populaarsusega spordialast, siis siin on kümme soovitust üle maailma. Vaja on ainult tahet ja natuke tuult (võib-olla ka kalipsot).

1. La Ventana, Baja California
Mehhiko lõunatipu, Baja California lähedal, asub La Ventana, mis hispaania keelest tõlkes tähendab "aken". Need on puhangud mis puhuvad üle California lahe ja toovad tuule sellesse aknasse. Lohesurfajad tulevad sellesse lahte, mida kohalikud tunnevad Cortezi mere nime all - meri mis on UNESCO poolt kuulutatud maailmapärandiks bioloogilise mitmekesisuse ja ilusa maastiku pärast. Kes ei sooviks sellistes tingimustes lohega sõita?

2. Nabq, Egypt
Mooses ei oleks pidanud Punasest merest üle saamiseks seda kaheks tegema kui temal ja ta inimestel oleksid olnud lohelauad, eriti siis kui ta oli Nabq-s. Siinai poolsaare kagurannikul, luksusliku Sharm-el-Sheikh kuurorti ja seljakotituristide peatuspaiga Dahabi vahel asub see kõrberanna linn, mis tõmbab üle maailma ligi lohesurfajaid kes tahavad surfata nagu egiptlased, ühtlaste tuultega, mis tulevad üle Aqaba lahe.

3. Tarifa, Spain
Gibraltari väin moodustab Euroopa ja Aafrika kontinentide vahel ideaalse tuuletunneli, mis on väga sobilik tuule jõul liikuvatele veespordi entusiastidele, kes kogunevad seal aastaringselt. Tarifa on üks maailma lohesurfi mekadest ja seda mitte ainult hispaanlaste ja teiste eurooplaste jaoks vaid ka konkurentide jaoks üle maailma.

4. Isla Margarita, Venezuela
Mandri Venetsueela põhjarannikul on troopiline rand, mis meelitab ligi regulaarseid päevitavaid rannaskäijaid koos reisivate ja kohalike lohesurfajatega. Nad tulevad päikese kätte mängima ja püüdma Kariibi mere tuuli, mis puhuvad pidevalt ja aastaringselt.

5. Le Morne, Mauritius
Le Morne kaljumoodustisel Le Morne poolsaare tipus võib olla ajalooline tähtsus, olles kunagine pelgupaik põgenenud orjade jaoks aga tänapäeval on see puhkajate reisisihiks - ja lisaks on see ka UNESCO maailmapärandi nimistusse kantud paik. Asukohaga selle saareriigi edelapoolsel nurgas Madagaskari rannikul pakub Le Morne piirkond sileda veega laguuni, mis on ideaalne algajatele lohesurfajatele ning suurepäraseid laineid veteranidele kaugel India ookeanis.

6. Boracay, Philippines
Boracay Valge rand võib olla selle Kagu-Aasia saarestiku rahva turismimagnet aga saare teine, tuulisem pool, on täis nautivaid lohesurfareid.

7. Boca Grandi, Aruba
Aruba võib olla populaarne saar kruiisilaevadele päevaste peatuse tegemiseks aga kui sa jääd pikemaks ajaks, siis saad aru, et see on õige koht sõitmaks paadi asemel surfilaua ja lohega - mis on kahtlemata ka seiklusturistile palju lõbusam.

8. Cumbuco, Brazil
Jalgpall võib olla Brasiilias populaarne spordiala maa peal aga vees domineerivad lohed - eriti kirdepoolses kaldalinnas Cumbuco, mis asub paarikümne kilomeetri kaugusel Fortalezast. Siia tulevad Brasiillased ja külalised enne öist samba tantsu ookeanilainetesse ja sileda veega laguunidesse lohedega sõitma.

9. Cabarete, Dominican Republic
Sellel Kariibi mere põhjarannikul puhuvad tuuled püsivalt aastaringselt - ideaalsed tingimused juunis toimuvate rahvusvaheliste võistluste jaoks. Pingevaba lohesurfi õhkkond kogu ülejäänud aasta nii kohalikele kui ka turistidele.

10. Maui, Hawaii
Ükski maailma parimate lohesurfi kohtade nimekiri ei oleks täielik ilma Mauit mainimata. Seda peetakse kaasaegse lohesurfi sünnipaigaks 90-ndatel ja siin toimusid esimesed lohesurfi võistlused. Peale selle meelitab see koht ligi palju erinevaid inimesi alates algajatest kuni kogenud professionaalideni, et rakendada päeval Kanaha ranna tuul ja öösel pidutseda luaus.