5 viga mida uut lohesurfi varustust ostes vältida

Enamus selle artikli lugejatest on kas juba ostnud lohesurfi varustust või on seda protsessi varem või hiljem läbimas. Olgem ausad - see ei ole just kõige lihtsam otsus mis te kunagi teinud olete.

Omale lohesurfi varustuse valimine on sama palju emotsionaalne kui ratsionaalne valik. Kümned lohe ja lauatootjad pakuvad tohutut hulka erinevaid mudeleid, omadusi ja uuendusi ja otsuse tegemine on veelgi keerulisem kui sa alguses oleksid võinud arvata.

Alljärgnevalt toome ära mõningad levinud vead, mida sa võiksid vältida:

1. See mida professionaalsed sõitjad kasutavad ei ole ilmtingimata sinule sobiv varustus. Paljud kliendid vaatavad seda millega tippsõitjad sõidavad ja nad püüavad imiteerida sama varustuse kombinatsiooni. Kuigi see võib olla kõige lahedam saadaolev varustus ei pruugi see sinu isikliku sõidustiiliga, oskustaseme, kohalike tingimuste ja sõiduharjumustega sobida.

2. Ära osta lohesid ega laudasid pimesi. Kui sa alles alustad, siis kaalu sama varustuse ostmist, millega sa sõitma õppisid. Sa oled selle omadustega rohkem harjunud ja arened kiiremini. Kui sa oled kogenud sõitja, siis proovi võimalusel varustust enne ostmist katsetada. Tunne kuidas poom sulle käes tundub, kuidas sulle sobib sõidu ajal jõu maha tõmbamise süsteem ja liini pikkus. See annab sulle vajaliku info otsustamaks kas see on sinu jaoks õige seadistus. Lohe stabiilsus, keeramise kiirus, hüppamine ja ülestuule jõudlus, kuidas see käitub sinu kohalikes oludes, kuidas seda on veest uuesti üles lasta jne. saab teada ainult testides, mitte kirjeldades.

3. Ära vali omale odavat kalipsot ega trapetsit. See on väga oluline sest varustus mis on sinu kehale kõige lähemal on vähemalt sama oluline kui sinu lohe ja lauad. Sinu kalipso ja trapets on sinu sõidu jaoks kriitilise tähtsusega. Kalipso ei ole küll igal pool sõidu jaoks vajalik aga kui sul seda vaja on, siis peab see hoidma sooja olema piisavalt paindlik sinu sõidustiili jaoks. Sinu trapets on kõige olulisem lüli sinu keha ja sinu lohe vahel. Kui sinu trapets ei ole hea, siis see teeb sinu lohesõidu ebameeldivaks.

4. Ära hoia kokku turvavarustuse pealt. Kiivrid ja põrkevestid on väga olulised sinu turvalisuse jaoks ja hoiavad su keha koos, siis kui kõik mängu paned.

5. Sinu vana purjelaua või veelaua varustus ei ole sobilik. Lohesurfi jaoks tehtud trapets on mõeldud spetsiifiliste jõudude jaoks, mis tulevad lohest. Lohesurfi jaoks mõeldud trapetsitel on spetsiaalsed omadused, mis aitavad vältida selle ülespoole liikumist ja pakuvad lisaks liikumisruumi. Sarnaselt ei ole veelaua jaoks tehtud vestid mõeldud kasutamaks lohesurfi trapetsidega ja need mis võiksid sobida kokku istetrapetsitega võivad olla liiga suured ja liikumist piiravad.