Lohesurfi varustuse hooldus ja lennueelne inspektsioon

Lohesurfi varustus on ehitatud tugev ja on mõeldud kestma aastaid aga nagu kõigi asjadega, kulumine ja rebendite hulk võivad kasvada ja lõpuks viia varustuse tõrgete ja riketeni. Siin on nimekiri asjadest mida enne välja sõitma minemist oma lohe juures kontrollida.

1. Kontrolli üle kupli kangas, veendumaks, et selles ei ole rebendeid, aukusid või liigselt kulunud alasid. Kanga vastu valgust hoidmine ja alt sellest läbi vaatamine on hea viis kuidas avastada auke ja rebendeid. Kulunud piirkonnad paistavad heledama värviga või pleekinud ja kulunud. Kui sa leiad kuplis väikeseid rebendeid või nõrku piirkondi, siis pane tervele piirkonnale mõlemale poole peale loheplaastrit ja su lohe peaks ühe sessiooni vastu pidama. Hiljem võid sa lasta õmmelda paiga või lasta selle kupli piirkonna remonditöökojas välja vahetada. Kui rebendid on pikemad kui 10 cm, siis on kindlasti vaja terve piirkond enne kasutamist läbi õmmelda.
2. Vaata üle lohe esiserv. Otsi rebendeid, halvasti kraabitud piirkondi või muid nõrgemaid kohti esiserva materjalis, mis võib olla põhjustatud lohe lohisemisest mööda maad või kõvasid esemeid. Samuti kontrolli esiserva õmblust ja piirkondi kus õmblus lõpeb. Kui sa leiad esiservas mingeid kahjustusi, siis ära kasuta lohet kuni see on töökohjas korda tehtud.
3. Kontrollige üle valjaste ühenduskohad seal kus nad kinnituvad esiserva külge. Aja jooksul võivad need kohad hakata lohe küljest ära rebenema. Veendu, et kõik õmblused ja kangas on korras. Kui valjaste kinnituskoht ei ole korras, siis ära kasuta lohet kuniks see on korda tehtud.
4. Kontrollige valjaste nööride kulumist. Valjaste nöörid võivad kahjustada saada ainult sealt kus on rihmarattad või libisemisrõngad või sealt kuhu kinnituvad lohe liinid, nii et kontrollige neid kohti hoolega. Kui valjaste liinid on kulunud, siis need saab tavaliselt kiiresti uue nööriga välja vahetada.
5. Kontrollige lohe ventiile ja voolikuid. Tehke kindlaks, et ventiilid on õigesti paigaldatud ja et voolikud mis kinnituvad lohe esiserva külge ei ole pragunenud või kulunud. Voolikuid on lihtne vahetada kui need paistavad kulunud või vigastatud. Lihtsalt tõmba vana küljest ära ja pane uus külge.
6. Enne sõitma minemist kontrolli, et lohe on täis pumbatud õige survega ja ei leki õhku.

Kuigi lohesurfi lohed on ehitatud tugevad ja võivad üle elada raskeid maandumisi nii maal kui ka vees, on siiski hea mõte pärast õnnetust lohe üle vaadata ja veenduda enne mitmekümnemeetrist õhulendu, et lohel ei ole mingeid kahjustusi.