Parima lohesurfikooli valimine

Lohesurf on populaarne ekstreemspordiala ja paljud arvavad, et see on ainult neile, kes tahavad oma eluga riskida. Tõde on aga see, et lohesport on tegelikult turvaline spordiala ja meistriks saamiseks on vaja ainult mõned juhendatud tunnid võtta. Lohesurfikooli minnes õpid sa nimelt mitte ainult lohesurfi alustalasid, vaid ka erinevaid tehnikaid selle kohta, kuidas vees enda turvalisuse eest hoolta kanda.

Need kes võtavad lohekoolituse professionaalsetelt lohesurfaritelt ja koolitajatelt arenevad tõenäoliselt palju kiiremini kui need kes ise lihtsalt proovivad spordiala selgeks saada. Lohesurfikooli treenerid õpetavad sind seadistama oma lohe ja tegema õigeid otsuseid, et sa võiksid ära hoida võimalikud vigastused. Enne aga kui sa hakkad võtma koolitusi ekspertidelt on kõigepealt vaja teada kuidas valida parim lohesurfi kool.

Lohesurfikooli valimine:

1. Külasta kõiki lähedalolevaid lohesurfikoole. Sa võid jääda ilma võimalusest võtta hea lohesurfikoolitus kui sa ei kaalu kõiki võimalusi mis on sinu piirkonnas.

2. Tutvu kõigi kursustega mida lohesurfi kohta pakutakse. Vaata milline kursus on sinule sobilik.

3. Võrdle hindu mida erinevad lohesurfikoolid pakuvad. Mõned koolid pakuvad oma varustuse kasutamist tasuta. Mõnedes koolides pakuvad treenerid kasutada omaenda lohesid ja laudu, nii et hind tuleb natuke odavam. Veendu et koolituse eest makstav raha on piisavalt mõistlik.

4. Vali ainult sertifitseeritud lohesurfikool. Treenerid sellistes koolides on kindlasti heade oskustega kogenud oma ala professionaalid.

5. Ole ettevaatlik üksikute omaette töötavate instruktorite suhtes. Tavaliselt nad ei paku oma koolitajatele varustust, kindlustust ega päästepaate.

6. Parem on valida lohesurfikool kus treenerid oskavad rääkida erinevaid keeli, eriti kui eesti keel ei ole sinu emakeel.

7. Koolil peab olema iga õpilase jaoks vastav turvavarustus. Ainult nii saad sa kindel olla, et su vees toimuvad koolitused oleksid ohutud.

8. Veendu et koolis olev varustus oleks heas korras. Mõningad koolid pakuvad oma varustuse tasuta kasutamist aga varustus on väga halvas seisukorras. Kindlasti ära jäta seda üle kontrollimata.

Treenimine võtab aega nädalaid või isegi kuid, kui sa tahad professionaaliks saada. Enne vette minemist aga pead sa kindlaks tegema, et oled ennast kõigega olulisega kurssi viinud.